Podologie en Podoposturale therapie

Over podologie

Podologische zolen zijn flexibele zolen die de voeten op een aangename wijze steunen. Door de veerkracht van de elementen waaruit de zolen zijn opgebouwd blijven de voetspieren normaal hun werk doen.

Podologie is bestemd voor:

  • Pijnlijke voorvoeten, mogelijk met eelt of eeltpitten;
  • Hielsporen;
  • Knieklachten;
  • Vermoeide voeten.

Over Podologie

Kinderpodologie

Door kinderen met voet- en/of houdingsafwijkingen te behandelen kunnen veel problemen op latere leeftijd worden voorkomen. Het is heel belangrijk dat zij nauwkeurig gecontroleerd en gevolgd worden tijdens hun groei. Voor kinderen tot 12 jaar worden altijd podologische zolen gemaakt. Podoposturale therapie is voor kinderen beneden 12 jaar niet mogelijk. De zooltjes worden door de kinderen als prettig ervaren.

Sportpodologie

Sportblessures komen zowel voor bij fanatieke sporters als bij recreatieve sporters. Als je met blessures te maken krijgt is het zaak deze goed te laten onderzoeken en behandelen. De blessures die door een afwijkende voetstand komen, kunnen worden behandelt door de sportpodoloog.

Binnen de sportpodologie is het mogelijk om aanpassingen aan de inlegzolen van de sportschoenen te maken. Als dit niet mogelijk is kan er ook een individueel voetbed voor uw sportschoen gemaakt worden.

Over podoposturale therapie

Door middel van dunne leren therapiezolen, met daarop kurken elementjes van slechts enkele millimeters dik, worden prikkels gegeven aan het centraal zenuwstelsel. Door spieren en pezen onder de voetzool te beïnvloeden, worden spieren in het bovenlichaam (rug, nek en schouders) die te lui zijn geactiveerd en spieren die te hard moeten werken rust gegeven.

Ook kan er elektronisch worden nagegaan of er spierspanningsverschillen in de rugspieren aanwezig zijn. Door deze methode wordt direct ingewerkt op het houdings- en bewegingsapparaat.

Podoposturale Therapie is bestemd voor:

  • Rugklachten;
  • Schouderklachten;
  • Nekklachten;
  • Hoofdpijnen.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.